Туристически обекти Перун – Развлечения
Туристически обекти „Перун”


Туристически обекти
Хотел Перун
Механа Национал
Николовата къща
Къщи Бор
Карта
Развлечения
Фотогалерия
Връзки
Цени
Специални оферти
Контакти


 

Развлечения

За всеки, който е избрал Еленския балкан за почивка е ясно, че основното му богатство е красивата и чиста природа. Ето защо е немислимо да пропуснете да направите излет, поход или просто разходка или да посетите някоя от природните забележителности в околността.

Повечето от гостите на града се възползват от възможността собственоръчно да си наберат от прословутите балкански билки. Все още достъпни, все още чисти и известни с лечебните си свойства. Ако имате късмет да посетите Елена в подходящо време може да прекарате незабравими часове в събиране на гъби. Обърнете се към домакините за съвет и те ще ви осигурят водач и познавач на гъби, така че спокойно да се насладите на разходката си.

Връх Острец Изглед от язовир Йовковци Река в планината

Ако риболова е вашата страст можете да се отдадете на нея на язовир Йовковци,а гостите на хотел Перун и Николовата къща имат възможност да упражнят риболовните си умения на язовира в село Константин, който е зарибен за спортен риболов.

Плаж може да се прави и тук – в Балкана. Реките в района предоставят възможности за плуване, пикник, ловене на риба и речни раци. А тези, които не търсят досег с природата могат да ползват басейните в хотел Перун или Николовата къща.

ДаскалоливницатаЕдин ден от пълноценната си почивка трябва да отделите, за да се разходите из калдъръмените улички във възрожденскатата част на града, да посетите музеен комплекс „Даскалоливницата”, известна като първото класно училище в България и къщата-музей Иларион Макариополски. Тук в тишината и мириса на столетните чемшири ще усетите как времето е спряло и вие сте спрели за пръв път от много години. Тук човек не мисли, а чувства и си тръгва от това място по-добър и пречистен. Това е духа на Елена. И ако сте дошли до тук и не сте го доловили, то сигурно почивката ви не е била пълноценна. За онези, които са се срещнали с това изживяване Елена става предпочитано място за отдих и всеки път щом могат да избягат от забързаното ежедневие се връщат тук.

Къща-музей Иларион МакариопослкиПрочутите еленски специалитети еленски бут, еленска сливова може да опитате в някоя от механите на града и в района. Доброто обслужване, разнообразното меню и напълно достъпните цени правят механа „Национал” предпочитано място не само за еленчани, но и за гостите на града.

Туристически обекти Перун предлагат чудесна възможност да прекарате ваканцията си в добра обстановка и разнообразни развлечения, така че да отнесете един приятен спомен и да се върнете отново.

© 2009-2018 инж. Светослав Михайлов